Teknik Dosya Hazırlama Eğitiminin amacı ilgili teknik düzenlemelerde belirtilen şartlara uygunluğunu değerlendirmek ve ürün tasarımının, üretiminin ve işlevinin anlaşılmasını sağlamaktır. Bu eğitimle teknik dosyanın nasıl hazırlanması gerektiğini neleri içerdiği hakkında detaylı bilgiler verilmektedir.
Makinelerin teknik dosyalarının hazırlanmasını sağlar. Bu eğitim tamamlandığında makinelerin teknik dosyasında bulunması gereken gerekliliklerin neler olduğunu ve bu gerekliliklerin nasıl hazırlanması konusunda bilgi sahibi olunacaktır.
Makine teknik dosya konusunda detaylı bilgiye ihtiyaç duyanlar, makine teknik dosya hazırlama süreçlerini yürütenler, mühendisler, danışmanlar ve öğrenciler bu eğitime katılmalıdır.
Eğitim süresinin tamamına katılan ve eğitim sonunda yapılacak yazılı sınav sonucuna göre başarılı olan katılımcılara “SZUTEST Makine Teknik Dosya Hazırlama Eğitimi” sertifikası verilecektir.
2006/42 EU Makine Emniyeti yönetmeliği ile ilgili standartlar çerçevesinde makinalara ait tehlikeler ve riskler, risk analiz yöntemleri ele alınırken risk değerlendirme işlemlerinin yapılması amaçlanmaktadır.
Makinalarda risk değerlendirilmesinin yapılabilmesini sağlar. Bu eğitim tamamlandığında makinede bulunan tehlikelerinin neler olduğunu ve bu tehlikelerin nasıl riskler içerdiğini sonuçta bu risklere karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini konusunda bilgi sahibi olunacaktır.
Makine risk değerlendirme konusunda detaylı bilgiye ihtiyaç duyanlar, makine risk değerlendirme süreçlerini yürütenler, mühendisler, danışmanlar ve öğrenciler bu eğitime katılmalıdırlar.
Eğitim süresinin tamamına katılan ve eğitim sonunda yapılacak yazılı sınav sonucuna göre başarılı olanlara “SZUTEST Makine Ürün Bazlı Risk Değerlendirme Eğitimi” sertifikası verilecektir.
Makine Güvenliği Yönetmeliği’nin kapsamı ve uygulama alanları ve gerekliliklerinin neler olduğunu açıklanması amaçlanmaktadır ve EK-1 gereklilikleri ve Ek-4 makine grupları hakkında bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu eğitim tamamlandığında Makine Güvenliği Yönetmeliği konusunda ve kriterleri hakkında bilgi sahibi olunacaktır.
Makine Güvenliği Yönetmeliği konusunda detaylı bilgiye ihtiyaç duyanlar, makine imalatında çalışanlar, CE işareti ile ilgili çalışmaları yürüten sorumlular, mühendisler, danışmanlar ve öğrenciler bu eğitime katılmalıdırlar.
Eğitim süresinin tamamına katılan ve eğitim sonunda yapılacak yazılı sınav sonucuna göre başarılı olan katılımcılara “SZUTEST Makine Güvenliği Yönetmeliği Eğitimi” sertifikası verilecektir.