İşe Dönmeye Hazır Mısınız?

İşe Dönmeye Hazır Mısınız?

Karşılaşmış olduğumuz küresel hastalık COVID 19 sebebiyle hem kişisel hem sektörel bazlı sekteye uğramış olan çalışma alışkanlıklarımız, iş sıklıkları ve döngüleri hatta ve hatta tüm dünyada değişen çalışma algısı ve yaklaşımı, alınan önlemler ve tedavilerin neticesinde son günlerde biraz olsun özlenen eskiyi ve kabul edilen yeniyi oluşturmak bizlere anımsatmakta ve bu yönde adımlar atılmaktadır.

Covid 19 salgının bu aşamasında, tüm istatistikler ve geçmiş tecrübeler göstermekte ki normal hayata geçiş aşaması aslında salgının en tehlikeli safhası olmaktadır. Hem özel hem de kamu kuruluşlarının tekrar ofis ve hizmet lokasyonlarına döndüğü şu günlerde bizi çalışma ortamımızdan uzak kılan Covid 19’ un bulaşıcılık seviyesindeki gücünü ve her an tekrar aynı etkiyi bizde, çalışanlarımızda ve tüm insanlık üzerinde yaratabileceğini unutmamalıyız. Aynı, senaryoyu tekrar yaşamamak adına bu zamana kadar alınan önlemleri devam ettirmek ve yeni Covid 19 virüs oluşum & yayılımlarını engellemek adına her tip platform ve büyüklükteki şirketler için geçerli tüm hijyen ve güvenlik önlemlerine uyum gerekliliği doğmaktadır.

Duruşlar ve sosyal uzaklaşma gibi önlemler, COVID-19 bulaşmasını azaltmak için hijyen önlemlerinin önemini kanıtlamıştır. Enfeksiyon oranlarını daha da azaltmak ve içermek için, enfeksiyon zincirlerinin hem işte hem de evde bozulması gerekir.

Bu amaç doğrultusunca, SZUTEST olarak normalleşme sürecine geçtiğimiz bu adımlarda siz değerli müşterilerimize tesisiniz bünyesinde mevcut şartlarınızı değerlendirmek ve genel hijyen kurallarını kontrol edeceğimiz potansiyel riskli noktaları inceliyor ve size bu konuda çalışanlarınıza, müşterilerinize ve iş ortaklarınıza güvenli, sağlık açısından kontrol edilebilir ve güvenli, aynı zamanda sürdürülebilir bir iş ortamı oluşturmanıza olanak sunuyor olacağız.

COVID-19 Hijyen Gerekliklerine Uyum

COVID-19’un arka planında, hem çalışanlarınızın hem de müşterilerinizin sağlığı ve güvende olmaları en yüksek önceliğe sahiptir. Yürürlükteki hijyen ve güvenlik önlemlerine dayanan SZUTEST, yasal çerçeveye uyumunuzu değerlendirmenize yardımcı olacak bir hijyen denetimi sunmaktadır.

  • İşletmenizin hijyen durumunu değerlendirin
  • Geçerli güvenlik önlemlerine uyulmasını sağlayın
  • Hijyen çabalarınızı belgeleyin

Bunlara ek olarak tesisinizin bünyesinde yeni normal dediğimiz kalıplarda çalışma ortamı oluşturabilmemiz adına uygulanması önerilen temel enfeksiyondan korunma ve kontrol ilkeleri aşağıda yer almaktadır:

  • Masalar arası mesafe 1 metreden az olmayacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılmalıdır.
  • Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olmalı ve temizlik sonrası en az 1 saat havalandırılmalıdır.
  • Genel temizliğin su ve deterjanla yapılması yeterlidir.
  • Özellikle eller ile sık dokunulan yüzeyler; kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, sık dokunulan düğmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özen gösterilmelidir. Bu alanların temizliği için su ve deterjan ile temizlik yapıldıktan sonra 1:100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) veya klor tablet (ürün tarifine göre) kullanılmalıdır.
  • Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanmalı ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanmalıdır. Mikroorganizmalara (bakteri, virüs, mantar vb.) yönelik daha etkili olduğu öne sürülen birtakım özel ürünlerin temizlikte kullanılmasının fazladan koruma sağladığına dair bilimsel kanıt yoktur.
  • Yemekhanelerinizde çalışan personeliniz, el temizliğine dikkat etmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılmalıdır. Antiseptik veya antibakteriyel içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir.
  • Eğer açık büfe uygulamalarınız mevcut ise, el teması riski olan riskli bir uygulama olduğu unutulmamalıdır. Gerekirse servisin çalışanlar tarafından yapılması sağlanmalıdır.
  • Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulguları olan personel şikâyetleri düzelene kadar çalıştırılmamalıdır.

SZUTEST, sürece aktif olarak katılan ve sağlam bir değerlendirme ve tavsiye sağlayan bir kriz yönlendirme komitesi ile iş sürekliliği planınız içinde bir acil müdahale planı geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Maruz kalmayı önlemek için gerekli tüm önlemleri kullanarak, KKD’lerin ve dezenfeksiyon prosedürlerinin kullanımı konusunda eğitim verecek, HVAC sistemlerinizi ve hijyenlerini değerlendirecek, tedarik zincirinizi ve lojistiğinizi koruyacak ve diğer önemli görevleri yerine getirecek yüksek riskli yerleri belirlemek için adımlar atacağız.

İŞİNİZE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DÖNMEK VE ÖZLEDİĞİMİZ HUZURLU, GÜVENLİ VE HİJYENİK ŞARTLARDA ÇALIŞMA ORTAMINIZA KAVUŞMANIZA DESTEK OLABİLMEMİZ İÇİN;

Bize ulaşın info@szutest.com.tr