Helal Belgelendirmeye Destek

Helal Belgelendirmeye Destek

hakÜlkemizde helal belgelendirme, pazarda yerini almak isteyen veya büyümeyi hedefleyen üreticiler için ve ihracat yapan firmalar için zorunlu hale gelmiştir. Helal belgelendirme kapsamında üreticiler başvuracakları belgelendirme firmalarında güvenilirlik aramaktadır. Helal akreditasyon kurumu helal belgelendirme kuruluşlarını tek akredite eden yasal otorite olup İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında yer alan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) yayımladığı helal standartlarını benimsemektedir.

szutest-helalSzutest olarak, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite edilmiş bir kuruluş olmamız sebebiyle üretici firmalara, OIC / SMIIC 1:2019 standardı doğrultusunda  Helal Belgelendirme  hizmeti sunmaktayız. Szutest olarak HAK akreditasyonumuzu, Helal Akreditasyon Kurumu sitesinden kontrol edebilirsiniz. HAK akreditasyonuna sahip olarak alacağınız Helal Belgeleri, tüm SMIIC (İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü) üye ülkelerinde geçerlilik ve tanınırlığa sahiptir, bu sebeple ürünlerinizin tüm üye ülkelerinde dolaşımı, satışı ve ihracatı hususunda sizler HAK akreditasyonlu bir helal belgesine sahip olarak büyük bir avantajı elinizde tutmuş olacaksınız.

Firmaların ürettiği ürün güvenirliğine katkı sağlamak için akredite helal belgesi alabilmeleri adına güncel teşvik ve destekler yayınlanmıştır. Bu destekler sayesinde üretici firmalar helal belgelendirme kapsamında destek alırken aynı zamanda yasal kuruluş tarafından akredite olmuş güvenilirliği olan bir belgelendirmeye sahip olacaklardır. Üretici firmaların helal belgelendirme için alabilecekleri destekler aşağıdaki gibidir;

kosgeb1. HAK ve HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgeler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)“İşletme Geliştirme Destek Programı – Belgelendirme Desteği” kapsamına alınmıştır. Artık, HAK ve HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgelerin yanı sıra, müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim ve test ücretleri de destek 50 bin TL üst limitli belgelendirme desteğinin %60 oranına kadar KOSGEB’ ten geri alınabilecektir. Desteklere dair detaylı bilgi KOSGEB’in internet sitesinde mevcuttur.
(kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destek-programi)

tctb2. Ticaret Bakanlığı tarafından, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ‘ndan akredite edilen uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca düzenlenen belgeler için yapılan harcamaların belirli bir bölümü ‘Pazara Giriş Belgeleri Desteği’ kapsamında karşılanmaktadır. Söz konusu destek ile ilgili detaylı bilgiye Ticaret Bakanlığı internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilecektir.

(https://ticaret.gov.tr/destekler/ihracat-destekleri/teblig-bazinda-destek-mevzuati/2014-8-sayili-pazara-giris-belgelerinin-desteklenmesine-iliskin-karar)