Gıda güvenliği kültürünün ne olduğuna dair tek ve kabul edilmiş bir tanım yoktur. GFSI Gıda Güvenliği Kültürü’ nü şu şekilde tanımlamakt
Gıda güvenliği kültürünün, kimse izlemediğinde ne olacağını belirleyen tutumları, inançları, uygulamaları ve değerleri kapsadığına inanıyoruz. Bir işletmenin kültürü, işletmedeki herkesin davranışını etkileyen paylaşılan değerlerden ve yazılı olmayan normlardan (iyi ve kötü) oluşur. Yönetimin ve çalışanların günlük davranışları, işletmenizin kültürünün bir yansımasıdır. Güçlü bir gıda güvenliği kültürüne sahip bir işletme, çalışanlarına ve müşterilerine, güvenli gıda üretmenin sadece haftalık bir toplantıda tartışılacak bir şey değil, önemli bir bağlılık olduğunu gösterir.
Kötü gıda güvenliği kültürü, birçok gıda hijyen ihlaline yol açabilir. Temizlik, çapraz bulaşma ve uygun olmayan depolama, çok kolay bir şekilde ciddi hastalıklara neden olabilir. Gıda hijyeni ihlalleri medya aracılığı ile hızla yayılır ve bir gecede itibarınızı zedeleyebilir.
Negatif gıda güvenliği kültürüne (veya oturmamış bir gıda güvenliği kültürüne) sahip bir işletmede şunları fark edebilirsiniz:
Değerlendirme, güçlü bir gıda güvenliği kültürü oluşturma açısından ne durumda olduğunuzu anlamanıza yardımcı olur. Gıda Güvenliği Kültürünü nasıl değerlendirebileceğinize dair bazı örnekler şunlardır:
Enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik etmek amacıyla yürürlüğe giren 5627 Sayılı Enerji…
5627 SAYILI Enerji Verimliliği Kanunu Enerji ve Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanılmasına dair yönetmelik gereği 2025…
Türkiye’nin ilk "İklim Kanunu" 20 Şubat 2025 tarihinde meclise sunuldu ve 26 Şubat TBMM Çevre…
Günümüzde sürdürülebilirlik kavramı giderek daha fazla önem kazanıyor. Tüketiciler ve işletmeler, çevreye olan etkilerini minimize…
O1 kategori römork ve karavanlarda plaka ve muayene zorunluluğu var mı? 01.01.2025 tarihinden itibaren 750…