Teknoloji dünyasının hızlı şekilde ilerlemesiyle birlikte tüketilen enerjinin miktarı da buna paralel olarak artmaya başladı. Gerek binalarda, gerek işletmelerde gerekse endüstriyel alanlarda daha fazla üretim yapabilmek için dünya genelinde çarpık bir şekilde enerji tüketimi yapılmaktadır. Bu tüketim, sadece “parasal” anlamda zararlara neden olmamaktadır aynı zamanda doğanın sistemini bozmaya, ekosistemin çökmesine ve akabinde canlı varlıkların yaşamaları daha güç hale gelmektedir. Günümüzde peyda olan ve çoğunun adını bile bilmediğimiz hastalıkların ortaya çıkmasındaki en büyük neden de yine çılgınca tüketilen enerjidir. Enerji; sadece tek anlamda “elektrik” veya kendi başına “doğalgaz” olarak algılanmamalıdır. Bu kavram içerisinde; elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt, benzin ve otomobiller ve daha aklınıza gelebilecek her şeyi sıkıştırmak mümkündür. Her birinin kendine göre tükettiği bir enerji miktarı vardır ve bu tüketilen enerji miktarı, bir şekilde insan hayatına ve hatta canlıların hayatına olumsuz etkilere neden olmaktadır. Peki, bu tip durumların önüne geçebilmek mümkün müdür, mümkün ise yapılması gereken en temel şey veya şeyler nelerdir?
Binalarda enerji yöneticiliği danışmanlık hizmetleri: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın konutlarda %46 enerji tasarrufu potansiyeli olduğunu beyan etmektedir. Szutest olarak bu alanda uzman olan personellerimizle gerekli hizmeti veriyor ve Bakanlığın belirttiği düzeyde enerji tüketimini sağlanmasına olanak tanıyoruz.
Endüstriyel işletmelerde enerji verimliliği etüdü: Bu etüdün amacı, endüstriyel alanlarda enerji tasarrufu sağlamak ve az enerji ile çok üretim yapmak, yenilenebilir enerjiler hakkında bilgi vermektir. Yine alanında uzman olan ekibimiz, Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) ile genel olarak belirlenen oranların üzerinde çoğu kez %30’lara varılan oranlarda enerji tasarrufları elde edilmektedir.
Enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik etmek amacıyla yürürlüğe giren 5627 Sayılı Enerji…
5627 SAYILI Enerji Verimliliği Kanunu Enerji ve Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanılmasına dair yönetmelik gereği 2025…
Türkiye’nin ilk "İklim Kanunu" 20 Şubat 2025 tarihinde meclise sunuldu ve 26 Şubat TBMM Çevre…
Günümüzde sürdürülebilirlik kavramı giderek daha fazla önem kazanıyor. Tüketiciler ve işletmeler, çevreye olan etkilerini minimize…
O1 kategori römork ve karavanlarda plaka ve muayene zorunluluğu var mı? 01.01.2025 tarihinden itibaren 750…