Buna göre tesisler, 2018 yılında Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmeliklerdeki yerine getirmesi gereken yükümlülükleri konusunda periyodik olarak ve/veya şikayet bazlı denetlenmeye başlanacak.
Denetlemeler sırasında eksikliklerin tespiti halinde tutanak tutularak verilen süre içerisinde eksikliklerin giderilmesi istenmektedir. Yerine getirilmeyen eksiklikler nedeniyle kanunun 10. maddesine göre tesise 100.000 TL’ye kadar idari para cezaları verilebilmektedir.
Denetlenecek konuların; başta enerji etüdü, enerji yöneticisi, enerji kimlik belgesi yükümlülükleri olmakla birlikte kanun ve yönetmeliklerde yer alan birçok konu (cihazların bakımları, kalibrasyonları, mekanik tesisat yalıtımı, geçmiş yıllardaki bildirimler, ISO 50001 enerji yönetim sistemi vb.) olacağını tahmin etmekteyiz.
Kasım-2017’de yayınlanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı‘da söz konusu yönetmeliği destekler niteliktedir (özellikle ISO 50001 enerji yönetim sistemi kurulması).
Söz konusu konularda eksikliklerinizin olduğunu düşünüyorsanız yönetmelik yayınlanıp denetlemeler başlamadan önlemlerinizi almanızı tavsiye ediyoruz. Bu konuda çalıştığınız enerji verimliliği firmasından yada firmamızdan destek talebinde bulunabilir, yükümlülüklerinizin tamamlanması için hizmet alabilirsiniz.
Enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik etmek amacıyla yürürlüğe giren 5627 Sayılı Enerji…
5627 SAYILI Enerji Verimliliği Kanunu Enerji ve Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanılmasına dair yönetmelik gereği 2025…
Türkiye’nin ilk "İklim Kanunu" 20 Şubat 2025 tarihinde meclise sunuldu ve 26 Şubat TBMM Çevre…
Günümüzde sürdürülebilirlik kavramı giderek daha fazla önem kazanıyor. Tüketiciler ve işletmeler, çevreye olan etkilerini minimize…
O1 kategori römork ve karavanlarda plaka ve muayene zorunluluğu var mı? 01.01.2025 tarihinden itibaren 750…