Ticaret hayatı, kısa vadeli süren veya dar bir alan içerisine sıkıştırılabilen bir mecra değildir. Her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ve yeni kanun ve kuralların uygulanmaya başladığı bir alandır. Özellikle de son yıllarda ülkeler arasında ticaret yapma hukukunda yapılan değişimler, bir anlamda şirketlerin ticari hayatlarına yeniden yön verme zorunluğu ile karşı karşıya kalmalarına neden oldu. Aslında bir anlamda getirilen yasaların daha faydalı olduğunu hem ticari alanda hem de insan sağlığı ve insan değerleri anlamında son derece iyileştirici bir güç olduklarını söyleyebiliriz. Yıllardan beri uygulanan ISO ve CE belgeleri zorunluğu gibi bir de EAC belgesi zorunluluğunun ortaya konması, her şirket veya firmanın düzgün olmayan üretim yapmasını engelledi ve bununla beraber üreticiler arasında sıkı bir elenme söz konusu oldu. EAC uygunluk sertifikası, Avrasya Gümrük Birliği üyesi ülkelerde Pazar payını almak isteyenlerin sahip olmaları gereken bir belgedir ve bu belgeye sahip olan kurumlar, birliğe bağlı ülkelere ihracat yapmaktadır ve tabi ki belge sahibi olabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Günümüzde hızla yaygınlaşan ve belge sahibi olmak için gerekli işlemleri yapan firma sayısındaki artış, dünya ticaretinde yer almak isteyenlerin üzerinde durduğu bir konu haline geldi.
1993 yılında Rusya ve Rusya’ya yakın olan ülkelere Türkiye’den ihracat yapabilmek için bir şart getirildi. GOST R ve EAC Belgesi şartları, “GOST R” belgesinin sonundaki “R” harfi Rusya’yı temsil etmektedir, 1993 yılında getirilen bu zorunluk, Rusya’dan ithal edilen ürünlerde olması gereken bir belge haline geldi. Daha sonra bu belgenin kapsamı genişletilerek ülke çevresindeki diğer ülkelerde de uygulanmaya başladı. Bir anlamda zorunluluk halini alan bu belge tabi ki sınırlar içerisinde kalmadı, tüm dünya genelinde uyulması gereken bir kural haline geldi ve ülkemizdeki TSE veya uluslararası standartlarda kullanılan ISO belgesi ile aynı değerleri taşımaya başladı. İşin özetinde; bir firma Türkiye’de üretim yapıyor ve ürünlerini dünya üzerinde daha rahat satışa çıkartmak, reklamını yapmak ve pazarlamasını gerçekleştirmek istiyorsa EAC uygunluk sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Her alanda veya her ürün için istenmese de yürürlükte olan yasa dahilinde olan ürünler için belgenin alınması şarttır. Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurmak ve bu alandan payını almak isteyen kurumlar, son yıllarda daha fazla önem vermeye başladıkları sertifika için gerekli başvuruları yapmaya devam etmektedir. Bu alanda hizmet veren kurumlar, daha hızlı hareket ederek zaman kaybetmeden belge için gerekli işlemleri yapmaktadır.
Türkiye’de uluslararası standartlar alanında hizmet veren bazı kurum ve kuruluşlar, şirketlerin belge almasına yardımcı olmaktadır. Bu alanda biz de müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vererek yurtdışına ihraç etmek istedikleri ürünler için EAC belgesi vermekteyiz. Sitemizin ilgili bölümünü ziyaret ederek belge hakkında daha geniş bilgilere ulaşabilir veya iletişim numaramızdan irtibata geçerek detayları öğrenebilirsiniz. Daha fazla kazanmak ve dünya piyasasından geri kalmamak için arayın.